Reittipalaveri Kokousmuistio 8.10.2016

08.10.2016

SUOMENSELÄN MOOTTORIKELKKAILIJAT RY

PAIKKA: Alavuden ABC

AIKA: 8.10.2016 KLO 15-16.30

LÄSNÄ: Kerhon hallituksesta: Jaakko Leikkainen, Pirkka Alahäivälä, Kimmo Ojanperä, Samuli Toivola, Jussi Ojala, Antti Katajamäki, Pasi Jokela.

Kerhon jäsenet: Mika Uitto, Ari Saari, Jani Heinonen, Ville Mäkipollari, Jussi-Matti Leinonen, Janne Raiski, Ari Raiski, Jukka Kujala, Janne Kujala, Tuomas Myllykoski, Seppo Lehtisaari, Pekka Lehtisaari, Markus Seppäkoski.

ASIALISTA:

-Käsiteltiin tulevan syksyn reittien parannuksia ja korjaustarpeita.

-Nimettiin reittien vastuualueet jäsenille.

-Uravastaavien toiveet reittienhoidon suhteen.

-Kerhon hallitukseen mukaan ja miten saadaan uusia jäseniä.

KOKOUKSEN KULKU:

-Kokouksen avasi Puheenjohtaja Jaakko Leikkainen, ja kokous aloitettiin reittien korjaustarpeiden suunnittelulla. Käytiin kaikki SuSeMK:n urat suullisesti läpi, että missä tarvitaan parannettavaa. Parannustoiveet kokouskirjan lopussa. Kokouksessa oli mukana iso kelkkaura kartta, josta saimme tutkittua alueet ja parannustoiveet.

-Nimettiin urillemme uravastaavat, jotka tarkastavat ”nimetyn alueensa” korjaustarpeiden osalta. Sovittiin, että mikäli korjaustarvetta tulee, tämän nimetyn henkilön ei ole tarkoitus yksin hoitaa puutteita kuntoon, vaan hän on se kaveri, joka infoa tästä puutteesta muita jäseniä jotka yhdessä hoitavat asiat kuntoon.

-Uravastaavilta tuli toive, että liikennemerkit (kolmiot/stopit) pitää olla hyvissä ajoin paikoillaan, ja niitä puuttuu aika monesta kohtaa, joista lisää parannustoiveissa. Lisäksi opasteita pitää saada lisää, ja huoltoasemille meneviin reittimerkkeihin kiinnitettävä huomiota.

-Keskusteltiin, että millä saadaan uusia jäseniä kerhoon mukaan, ja kuinka pidämme kerhosta ”ääntä”, että kelkkailijat tietäisivät meistä ja kerhon pelisäännöistä enemmän. Lisäksi suunniteltiin kelkkakauden alussa pidettäviä tiedotuspäiviä jokaiselle paikkakunnalla.

-Pohdittiin reittikartan tarvetta, että onko järkeä teettää reittikarttoja myyntiin saakka. Painokustannukset ovat aika iso osa kartasta, ja onko jäsenistä halukkaita myymään karttaan mainoksia alueemme huoltamoille, ja huoltoliikkeille. Ostaako perinteistä paperikarttaa kuinka moni, koska kaikilla on nykyään pääsääntöisesti älypuhein ja sen kautta voi katsoa karttaa missä ja milloin vain. Karttahanke jäi vielä suunnitteluasteelle.

-Ensilumenleiristä oli myös mainintaa, ja kerroimme suunnitelmasta 2-6.12.2016 (Itsenäisyyspäivän aikana) lähteä isolla porukalla avaamaan kautta joko Leville tai Sallaan. Naapuriseura E-PMoke.lla on samaan aikaan oma leiri Sallassa, joka takaa sen että Pohjanmaalta on varmasti paljon kelkkailijoita päästelemässä ensihöyryjä lapin lumilla. Yhteistä reissua voi siis jokainen kerhon jäsen suunnitella, eikä siihen ole kerho rahallisesti mukana, mutta jotain yhteistä illanistujaista voidaan suunnitella mikäli lähtijöitä on useampi. 

PARANNUSTOIVEITA:

ALAVUS: Merkkien tarkastus Okskorpi- Abc Alavus, sekä liikennemerkkien laitto varsinkin taajama alueelle. Kuivaslava- Kuortane reitti ollut useamman vuoden heikossa kunnossa, ja tälle reitille tarvitaan sellaisia henkilöitä joka ottaa sen hoidettavaksi. Lisäksi Okskorven suora kaipaa raivausta.

TÖYSÄ/TUURI: Liikennemerkkien tarkastus, ja hyvät opasteet Tuurin kyläkaupan kohdalle, sekä tarkastus hyvissä ajoin ennen lumien tuloa, että mistä kelkkailijat pääsee turvallisesti Liikenneaseman Onnenliekkiin tankille.

KUORTANE: Liikennemerkit Nesteelle, ja nopeusmerkit. Leppälänkylän silta ja Kaaranagan silta korjattava. Selvitettävä reitti Alavuden suuntaan (Golf kenttä), että saako vielä mennä ja jos ei niin mitä sille uralle tehdään?

LEHTIMÄKI: Liikennemerkkien tarkastus, Punaisen tuvan merkkaus Lehtimäki-Ähtäri reitillä, sekä nopeusrajoitukset piha-alueille. Myös tankkauspaikoille selvät opasteet ja nopeusmerkit.

ALAJÄRVI: Vimpelin reitti poikki, reitille rakennetaan päiväkoti. Keskustan Neste huoltamo kiinni, tankkaus Hoiskon Nesteellä mahdollista. Keskustan tankkausreitti ongelmallinen, koska Abc.lle ei ole luvallista reittiä. kiertomahdollisuutta selvitettävä ja jos löytyy, on se merkattava selvästi.

ÄHTÄRI: Liikennemerkkien tarkastus ja muutama silta tarkastettava. Ollaan yhteydessä PhMK:n kanssa mahdollisesta yhteistyöstä reitin suhteen.