KIRJALLINEN OHJAAJAKOKOUS

19.02.2015

SM MK-ENDURO ÄHTÄRI 28.2.2015

KIRJALLINEN OHJAAJAKOKOUS / LISÄMÄÄRÄYS II

LAJI: SM MK-ENDURO (SMK)

KILPAILUN PÄIVÄMÄÄRÄ: LAUANTAI 28.2.2015

KILPAILUN NIMI: SM MK-ENDURO ÄHTÄRI (II OSAKILPAILU)

JÄRJESTÄJÄ: SUOMENSELÄN MOOTTORIKELKKAILIJAT RY

AIKATAULU:

Perjantaina 27.2.2015 Kilpailutoimisto auki Klo 17- 20.00 välisenä aikana, jolloin mahdollista ilmoittautua etukäteen. (Katsastus tapahtuu kuitenkin vasta lauantaina).

Lauantain 28.2.2015 aikataulu: 7:00 Kisatoimisto ja ilmoittautuminen aukeaa 7:30 Katsastus alkaa 8:30 Kilpailu alkaa, ensimmäisen kuljettajan lähtöaika

n.klo 15:30, Viimeinen kuljettaja tulee maaliin, jonka jälkeen 30min protesti aika. Tämän jälkeen palkintojen jako välittömästi kilpailukeskuksessa.

JOHTAVAT TOIMITSIJAT

Tuomaristo: Jyrki Tikkakoski

Tuomaristo: Juha Anttila

Kilpailun johtaja: Jaakko Leikkainen

Kilpailun varajohtaja: Pirkka Alahäivälä

Kilpailun sihteeri: Jonna Kivimäki

Turvallisuuspäällikkö: Jari-Matti Niemi

Varikkopäällikkö: Risto Jalkanen

Ratamestari: Markus Puoliväli

Katsastuspäällikkö: Jukka Korhonen

AT pisteiden vastaava: Marko Vainionpää

Järjestyspäällikkö: Timo Nimenmaa

Ympäristöpäällikkö: Markus Seppäkoski

Ajanottopäällikkö: Tero Hoiska

ILMOITTAUTUMINEN JA KATSASTUS Kuljettajien tulee käydä ilmoittautumassa kilpailutoimistossa joko perjantaina 17- 20 välisenä aikana tai lauantaina alkaen klo 7.00 ennen katsastusta. Ilmoittautuminen ja katsastus tulee suorittaa vähintään puoli tuntia ennen omaa lähtöaikaa. Huomioithan, että mukanasi on kaikki tarpeelliset asiakirjat (Ajokortti, rekisteriote, Lisenssi, Kilpailukutsu, ja kuitti ilmoittautumismaksusta.) Mikäli tarvitset kertalisenssin, varaathan tasarahan 35€, nopeuttaaksesi toimiston työskentelyä.

Ajanotto tapahtuu aikakorteilla. Aikakorttiin merkitään kuljettajan lähtöaika. Ajajien on huolehdittava itse, että heidän korttinsa tulevat merkityksi AT-asemilla. Aikakortista käy ilmi välimatkat ja ajoajat kullekin AT-asemalle. Ajaja, joka vilpillisessä mielessä muuttaa tai poistaa korttiin tehtyjä merkintöjä, suljetaan kilpailusta. Ajajan, joka kadottaa aikakorttinsa, tulee hankkia itse itselleen uusi kortti seuraavalla AT-asemalla. Lue tarkkaan SMK:n 2015 MK- Enduro säännöt.

Katsastus on viimeistään puoli tuntia ennen omaa lähtöaikaa. Kuljettajien tulee esittää SMK:n Enduro-sääntöjen mukaiset asiapaperit myös katsastuksen yhteydessä. Lisäksi kelkan sekä kuljettajan varusteet tulevat olla SMK:n Endurosääntöjen mukaiset.

TURVALLISUUS

Kilpailukeskuksen alueella päivystää ambulanssi miehistöineen sekä ensiapuryhmä. Seuraavat EA-Ryhmät on sijoitettu seuraavasti: EK1.sen maalissa, EK2.sen puolessa välin n.20km kohdalla, EK3.sen puolessa välin n.20km kohdalla, sekä EK4.sen lähdössä (kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä). EA-Ryhmät on merkitty maastoon ennakkomerkein. EA Ryhmänjohtajan puhelin 045-1805722

HUOM! Kilpailupaikalla on myös lääkäri, joka päivystää Ambulanssin yhteydessä. Onnettomuudesta tai keskeyttämisestä tulee ilmoittaa numeroon 0400-852730

Varikolle johtavalla reitillä on kaksisuuntainen liikenne, jossa nopeus 30km/h. Varikolla liikkuu yleisöä, joten pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta. HUOM! EK.1.lle ja takaisin tultaessa EK.4.lle menevällä siirtymäosuudella ylitetään junarata, jonka ylitys tapahtuu omalla vastuulla. Ylittäessä tulee noudattaa ehdotonta varovaisuutta, paikalla on valvonta.

HUOM! VARIKKOALUEELLA ON EHDOTON TUPAKOINTIKIELTO!

Ensimmäinen kuljettajan lähtöaika on 8:30, Lähtö tapahtuu kellolla. EK1:n lähtöön on siirtymää n, 8km, aikaa 20min. Siirtymäreitti on yleistä kelkkareittiä jota voi valvoa Liikkuva Poliisi. Siirtymällä ylitetään rautatie, jonka ylitys tapahtuu omalla vastuulla, reitillä on myös kaksisuuntainen liikenne. EK1:n pituus (~17Km), josta siirtymä EK 2:lle 0,2km, aikaa 10 minuuttia.

EK2:n pituus on (~37Km), josta siirtyminen huoltoon 0,2km. Huollon jälkeen siirtyminen EK3:n lähtöön (~4,5km), aikaa yhteensä 30 min (sisältäen huoltoajan).

EK3:n pituus on (~33Kkm), josta siirtyminen EK 4:lle n, 8km, aikaa 20 minuuttia. Siirtymäreitti on yleistä kelkkareittiä jota voi valvoa Liikkuva Poliisi. Siirtymällä ylitetään rautatie, jonka ylitys tapahtuu omalla vastuulla, reitillä on myös kaksisuuntainen liikenne.

EK4:n (~6Km) maali on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä, jonka jälkeen siirtyminen suljettuun varikkoon; aikakortti otetaan pois ja kilpailu päättyy tähän.

REITTISELOSTUS: EK 1. Mikon Rakennus Oy on vanhaa kelkkauraa sähkölinjan alla. EK 2. Ylistaron Talotehdas Oy ja EK 3. Töysän kiinteistöhuolto Oy on osittain vanhaa sekä uutta uraa sähkölinjan alla, nevalla sekä jäällä. EK 4. Karilainen Oy on ns. ”Yleisö ek”, joka on tasaista maastoa sekä jääosuutta.

HUOM! Kisareitti kulkee osittain jäällä, joten reittimerkkejä pitää seurata tarkasti, sillä reitillä pysyminen on erityisen tärkeää turvallisuuden vuoksi koko Enduro-kilpailun ajan (oikominen voi olla kohtalokasta)! Jääosuudet on merkattu enduromerkein ja (aurausviitoilla/risuilla). Jään pinnalla on osittain sohjoa ja vettä, joten ottakaa se huomioon jäitä ylitettäessä. (jäät kyllä kantaa ja kestää).

HUOM! EK1:n jälkeen ei ole huoltoa. EK2:n ja EK3:n välissä oleva huolto on Matosuolla (Matosuontie 63800 Soini). Mekaanikolle matkaa Kisakeskuksesta huoltopaikalle on n.35km, Vain yksi mekaanikko saa olla kuljettajalla huollossa.

Huoltomattojen käyttö on pakollista! Mattoja on myytävänä kilpailukeskuksen Infossa.

HUOM! Kuljettajille sekä huoltoporukoille on neuvoteltu sopimushinta Mesikämmenen kylpylän käytöstä kisapäivän jälkeen (5€/henk.) klo.13- 18.00 välisenä aikana, jossa on mahdollista käydä peseytymässä.

Majoitusvaraukset: Ähtärin Zoo Resort Oy, resort@ahtarizoo.fi, p. 044 7310 114 tai osta suoraan keskusvaraamosta www.ahtarizoo.fi Huom! Eläinpuisto avoinna joka päivä klo 10-16.

endurokartta_ek_4_spr_ym.jpg
endurokartta_spr_ym.jpg